Рецепти
Кремаста туна салата Ана Ѓорова

Вкусна салата од јајца, туна и тестенини што претставува и одличен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(2 )

Јајце(2 )

Тестенини(200 грама, некој поситен вид )

Кисела павлака(2 Пакувања)

Мајонез(2 Супени лажици)

Сенф(1 Кафена лажица)

Лук(3 Чешниња)

Кисели краставички

Сол

Бибер

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тестенините се варат во посолена вода, се цедат и се мијат во ладна вода, па се оставаат во сад настрана.
  2. Во меѓувреме во друг сад се варат и јајцата.
  3. На ситната страна од рендето се рендаат киселите краставички, јајцата и чешнињата лук.
  4. Потоа ренданите состојки се мешаат со тестенините, се меша и се додаваат павлаката, мајонезот, сенфот и зачините по желба.
  5. На крај се додава и туната и сите состојки добро се соединуваат.
  6. Салатата најдобро е да ја оставите во фрижидер да се излади најдобро еден час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: