Рецепти
Кремасто пилешко рижото Ана Ѓорова

Кремасто рижото со пилешко месо, печурки и павлака за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пилешкото месо исечкајте го на коцки и запржете го во тава со загреано масло.
  2. Оризот исчистете го, измијте го и ставете го во тенџере со врела вода да се свари (но внимавајте зрното да остане цело, да не се превари).
  3. Откако месото ќе се пропржи, додајте му ги печурките и пропржете ги заедно.
  4. Оризот се цеди од водата и се додава во тавата со месото и печурките и добро се промешува.
  5. На крај се додаваат павлаката и сите зачини, се меша и се трга од оган. Се сервира во чинија и се декорира со зеленчук по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: