Рецепти

Кремасто пилешко рижото
Кремасто рижото со пилешко месо, печурки и павлака за одличен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(600 Грама)
Ориз(200 Грама)
Свежи шампињони(300 Грама)
Павлака(250 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Пилешкото месо исечкајте го на коцки и запржете го во тава со загреано масло.
- Оризот исчистете го, измијте го и ставете го во тенџере со врела вода да се свари (но внимавајте зрното да остане цело, да не се превари).
- Откако месото ќе се пропржи, додајте му ги печурките и пропржете ги заедно.
- Оризот се цеди од водата и се додава во тавата со месото и печурките и добро се промешува.
- На крај се додаваат павлаката и сите зачини, се меша и се трга од оган. Се сервира во чинија и се декорира со зеленчук по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во