Рецепти
Кроасани со крем Ана Ѓорова

Чоколадни, печени кроасани со крем за одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(400 Грама)

Кисело млеко(200 Грама)

Јајце(3 )

Шеќер(3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Квасец(1 )

Брашно(по потреба (повеќе од 1 кг) )

Маргарин(1 )

Еурокрем

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Од сите состојки (без маргаринот) се замесува тесто и се дели на 4 еднакви дела, исто така и маргаринот се дели на 4 еднакви дела. Од секој дел тесто се вадат по 8 топчиња.
  2. Секое топче се растегнува како за кифла, па се премачкува со маргарин. Парчињата растегното тесто се редат едно врз друго.
  3. Се расукува поширока кора и се дели на 8 дела.
  4. На секое исечено парче се става малку еурокрем на почетокот, од пошироката страна, па се витка како кифла.
  5. Пред да се печат кроасаните, се оставаат да нараснат половина час, потоа се премачкуваат со жолчка и се печат во претходно загреана рерна на 250 степени. Треба да добиете 32 кроасани.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: