Рецепти
Крцкави брускети
Топли и крцкави брускети со ароматичен вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(8 Парчиња)
Тиквичка(1 )
Домат(100 Грама)
Сланина(100 Грама)
Вегета(2 Кафени лажици)
Сечкан магдонос(1 Кафена лажица)
Суво оригано(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Исечете ги кришките леб.
- Земете ја тиквичката, пресечете ја на крукчиња и зачинете ја.
- И доматот исечете го на тенки кругови како и сланината на тенки парчиња, па на коцки.
- Секоја кришка леб намачкајте ја со маргарин и на неа наредете тиквичка, домат, сланина и наросете со оригано, бибер и ситно сечкан магдонос.
- Тавата за печење намачкајте ја со маргарин и наредете ги лепчињата. Печете 15 минути на 200 степени. Послужете ги топли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во