Рецепти
Крцкави брускети Ана Ристеска

Топли и крцкави брускети со ароматичен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(8 Парчиња)

Тиквичка(1 )

Домат(100 Грама)

Сланина(100 Грама)

Вегета(2 Кафени лажици)

Сечкан магдонос(1 Кафена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Исечете ги кришките леб.
  2. Земете ја тиквичката, пресечете ја на крукчиња и зачинете ја.
  3. И доматот исечете го на тенки кругови како и сланината на тенки парчиња, па на коцки.
  4. Секоја кришка леб намачкајте ја со маргарин и на неа наредете тиквичка, домат, сланина и наросете со оригано, бибер и ситно сечкан магдонос.
  5. Тавата за печење намачкајте ја со маргарин и наредете ги лепчињата. Печете 15 минути на 200 степени. Послужете ги топли.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: