Рецепти
Крцкави фањци Ана Ѓорова

Благо крцкаво печиво кое е одлично за појадок со чаша чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1/4 Литар)

Путер(30 Грама)

Шеќер(20 Грама)

Брашно(150 Грама)

Јајце(5 )

Масло(за пржење )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тенџере на оган со 1/4 литар вода ставете малку сол, путерот и шеќерот.
  2. Кога смесата ќе почне да врие, додајте го брашното и мешајте на умерена, накај ниска температура додека тестото не почне да се одвојува од садот.
  3. Потоа оставете го настрана да се олади и постепено додавајте јајце по јајце, мешајте со дланките, така што по додавањето на секое јајце, тестото станува сè помеко.
  4. Потоа пржете го тестото на врело масло околу 10 минути.
  5. Пржените фањци ставете ги врз салфетка за да се исцедат од маснотијата и потоа малку подоладени посипете ги со помешан ванилин шеќер и шеќер во прав.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: