Рецепти
Крцкави фањци Ана Ѓорова

Благо крцкаво печиво кое е одлично за појадок со чаша чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1/4 Литар)

Путер(30 Грама)

Шеќер(20 Грама)

Брашно(150 Грама)

Јајце(5 )

Масло(за пржење )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тенџере на оган со 1/4 литар вода ставете малку сол, путерот и шеќерот.
  2. Кога смесата ќе почне да врие, додајте го брашното и мешајте на умерена, накај ниска температура додека тестото не почне да се одвојува од садот.
  3. Потоа оставете го настрана да се олади и постепено додавајте јајце по јајце, мешајте со дланките, така што по додавањето на секое јајце, тестото станува сè помеко.
  4. Потоа пржете го тестото на врело масло околу 10 минути.
  5. Пржените фањци ставете ги врз салфетка за да се исцедат од маснотијата и потоа малку подоладени посипете ги со помешан ванилин шеќер и шеќер во прав.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: