Рецепти
Ладна супа од лимон Ана Ѓорова

Ладно и вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Путер(50 Грама)

Брашно(25 Грама)

Пилешка супа(од коцка 900 мл )

Лимон(1 )

Ловоров лист(1 )

Кисела павлака(1 Чаша)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. На врелиот путер во тенџере пропржете ги ситно сечканите кромид и лук, само да омекнат, но да не ја изменат бојата.
  2. Додајте го брашното и полека претурајте ја супата од коцка во нив, па оставете ја течноста да зоврие.
  3. Потоа додајте ги ренданата кора и сокот од лимонот, зачинете со сол, бибер и ловоров лист.
  4. Поклопете го тенџерето и супата варете ја 20 минути на тивок оган.
  5. Извадете го ловоровиот лист, испасирајте ја супата и во неа измешајте ја павлаката.
  6. Ставете ја добро да се излади, па оставете ја во фрижидер.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: