Рецепти
Ладна супа од штавел со јогурт и павлака ( Shtavel chłodnik z jogurtu i śmietany ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3 Супени лажици)

Јогурт(3 Чаши)

Штавеј(200 Грама)

Јајце(4 )

Сол

Бибер

Копар

Павлака(1 не многу мрсна павлака 18 % Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помаку од 60 минути

  1.  Павлаката се меша со 3 лажици брашно.
  2.  Во тенџере се става јогурт и се зоврива.
  3.  Во зовриен јогурт се додава павлаката со брашното и добро се меша и се вари.
  4.  Се трга од рингла.
  5.  Се става во фрижидер да се олади.
  6.  Штавелот се мие и сецка.
  7.  Се става во тенџере.
  8.  Се става малку сол и цело време се динста со малку вода.
  9.  Се вади од огин и се лади.
  10.  Јајцата се варат и се сечат на четвртини.
  11.  Ладен штавел се меша со јогурт и павлака.
  12. Се става сол, бибер и малку копар.
  13.  Се сервира со јајца.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: