Рецепти
Ладна супа од штавел со јогурт и павлака ( Shtavel chłodnik z jogurtu i śmietany ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3 Супени лажици)

Јогурт(3 Чаши)

Штавеј(200 Грама)

Јајце(4 )

Сол

Бибер

Копар

Павлака(1 не многу мрсна павлака 18 % Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помаку од 60 минути

  1.  Павлаката се меша со 3 лажици брашно.
  2.  Во тенџере се става јогурт и се зоврива.
  3.  Во зовриен јогурт се додава павлаката со брашното и добро се меша и се вари.
  4.  Се трга од рингла.
  5.  Се става во фрижидер да се олади.
  6.  Штавелот се мие и сецка.
  7.  Се става во тенџере.
  8.  Се става малку сол и цело време се динста со малку вода.
  9.  Се вади од огин и се лади.
  10.  Јајцата се варат и се сечат на четвртини.
  11.  Ладен штавел се меша со јогурт и павлака.
  12. Се става сол, бибер и малку копар.
  13.  Се сервира со јајца.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: