Рецепти
Ладна супа од штавел со јогурт и павлака ( Shtavel chłodnik z jogurtu i śmietany ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3 Супени лажици)

Јогурт(3 Чаши)

Штавеј(200 Грама)

Јајце(4 )

Сол

Бибер

Копар

Павлака(1 не многу мрсна павлака 18 % Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помаку од 60 минути

  1.  Павлаката се меша со 3 лажици брашно.
  2.  Во тенџере се става јогурт и се зоврива.
  3.  Во зовриен јогурт се додава павлаката со брашното и добро се меша и се вари.
  4.  Се трга од рингла.
  5.  Се става во фрижидер да се олади.
  6.  Штавелот се мие и сецка.
  7.  Се става во тенџере.
  8.  Се става малку сол и цело време се динста со малку вода.
  9.  Се вади од огин и се лади.
  10.  Јајцата се варат и се сечат на четвртини.
  11.  Ладен штавел се меша со јогурт и павлака.
  12. Се става сол, бибер и малку копар.
  13.  Се сервира со јајца.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: