Рецепти
Лажна пица со сардини Ана Ристеска

Брз и вкусен ручек за целото семејство од јајце пица со домати, сирење и сардини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Млеко(1 Децилитар)

Брашно(2 Супени лажици)

Домат(2 )

Моцарела сирење(400 Грама)

Сардини во конзерва(6 )

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Масло(1 Кафена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Изматете ги јајцата со сол, брашно и млеко.
  2. Намастете една тава со дијаметар од 28 цм, во неа сипете ја смесата од јајца и ставете ја тавата во рерна загреана на 200 степни да се пржи смесата 10 минути, или се додека не зарумени.
  3. Измијте ги доматите и исечете ги на тенки кришки. Исто така исечете го и сирењето.
  4. Извадете ја тавата од рерна и врз јајцата распоредете ги доматите и парчињата сирење.
  5. На крајот додајте ги исчистените сардини, посолете ги, посипете ги со оригано и полијте ги со малку масло.
  6. Вратете ја тавата во рерна уште 5 минути, па сервирајте ја пицата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: