Рецепти
Леб со тиквички (хроно) Ана Ѓорова

Здрав леб без квасец кој завиткан во памучна крпа може да стои неколку дена

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Сол(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Кисело млеко(150 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Јајце(2 )

Тиквичка(2 )

Млад лук(1 )

Сланина(100 Грама)

Бибер(1 Прстофат)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Измешајте брашно, сол, прашак за печиво и малку бибер.
  2. Излупете ги тиквичките, извадете ја средината од нив и исечкајте ги на коцки или изрендајте ги.
  3. Исечете ја сланината на коцки и малку пропржете ја.
  4. Младиот лук исто така исечете го на коцки.
  5. Соединете ги сите состојки со брашното, а потоа додајте кисело млеко, јајца, масло и сечкан магдонос.
  6. Намачкајте со путер долгнавест калап за леб и посипете ги со брашно. Истурете ја приготвената смеса и убаво израмнете ја.
  7. Печете во загреана рерна на 200°C околу 40 минути. Проверувајте со чепкалка дали лебот е готов.
  8. Оставете го печениот леб во калапот да се излади, а потоа извадете го на чинија.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: