Рецепти
Ледена торта Ана Ристеска

Оваа ледена торта е уште повкусна доколку ја послужите со сладолед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 (за тесто) )

Шеќер(150 Грама (за тесто) + 300 Грама (за крем) )

Брашно(200 Грама (за тесто) )

Какао(2 Супени лажици (за тесто) )

Млеко(200 Милилитри (за тесто) + 1 Литар (за крем) )

Масло(100 Милилитри (за тесто) )

Прашок за печиво(1 (за тесто) )

Гриз(100 Грама)

Кокос(200 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помлаку од 45 минути

  1. Најпрво се вари крем од млекото, шеќерот, гризот и кокосот, па се трга на страна да се излади.
  2. Се матат јајцата, потоа се додаваат сите состојки за пандишпанот, па половина од смесата се истура во правоаголна тепсија, подмачкана со маргарин, и се става во загреана рерна да се пече на 200 степени околу 5 минути.
  3. Отакако ќе се испече тестото, врз него се премачкува изладенот фил, убаво се израмнува, а потоа врз филот се истура втората половина од смесата за тесто. Тепсијата се враќа во рерна уште 20 минути на 180 степени.
  4. Кога ќе се излади тортата, целата се полева со глазура од 100 г чоколадо растопено на пареа со 2 лажици масло.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: