Рецепти
Лења пита со јагоди Ана Ѓорова

Пита со џем од јагоди како одличен и лесен десерт во комбинација со кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Шеќер(500 Грама)

Млеко(250 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Јајце(4 )

Џем од јагоди(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тава за печење додајте малку масло и убаво распоредете со четка. Потоа набрашнете ја внатрешноста со малку брашно и протресете за да се залепи убаво цела внатрешност.
  2.  Јајцата ги матиме со миксер и го додаваме постепено шеќерот, млекото, 200 милилитри масло, ванилиниот шеќер и прашакот за печиво. Убаво мешаме и потоа мешајќи постепено додаваме и 500 грама брашно.
  3. Дел од смесата претураме во тавата за печење и печеме на температура од 250°C околу 20тина минути.
  4. Врз пандишпанот нанесуваме од џемот од јагоди, а врз џемот ја ставаме преостанатата смеса од садот за матење. Повторно ставаме да се пече 15 минути на намалена температура од 150°C.
  5. Кога ќе се испече лења питата, исечете ја на коцки, наросете шеќер во прав по желба и послужете.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: