Рецепти
Летна чорба од пиперки и домати Ана Ѓорова

Брз и едноставен рецепт за во летните денови кога е премногу топло за долго готвење во кујната

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лупени домати од конзерва(1 Килограм)

Црвена бабура(3-4 )

Јогурт(2 Чаши)

Лук(2 Чешниња)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Босилек(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1/4 Чаша)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во блендер ставете половина од парчињата пиперка, доматите (може да употребите и свежи излупени домати) и сите останати состојки. Убаво изблендирајте додека смесата не се соедини.
  2. Останатите свежи парчиња зеленчук измешајте ги во изблендираната смеса.
  3. Измешајте ја чорбата со јогурт и со зачини по вкус, а пред послужувањето ставете ја во фрижидер да се олади.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: