Рецепти
Летна чорба од пиперки и домати Ана Ѓорова

Брз и едноставен рецепт за во летните денови кога е премногу топло за долго готвење во кујната

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лупени домати од конзерва(1 Килограм)

Црвена бабура(3-4 )

Јогурт(2 Чаши)

Лук(2 Чешниња)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Босилек(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1/4 Чаша)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во блендер ставете половина од парчињата пиперка, доматите (може да употребите и свежи излупени домати) и сите останати состојки. Убаво изблендирајте додека смесата не се соедини.
  2. Останатите свежи парчиња зеленчук измешајте ги во изблендираната смеса.
  3. Измешајте ја чорбата со јогурт и со зачини по вкус, а пред послужувањето ставете ја во фрижидер да се олади.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: