Рецепти
Летна манџа со грашак и боранија Ана Ѓорова

Лесна и вкусна манџа со зеленчук и месо по оригинален бабин рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Пилешко месо(500 Грама)

Компир(2 )

Морков(2 )

Грашок(150 Грама)

Боранија(150 Грама)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се пропржува. Се додава месото (видот може да биде по желба), сечкани компири, мокови, сол, бибер, вегета и црн пипер и се става врела вода да вријат околу 1 час.
  2. Се додаваат подоцна и боранијата и грашакот да извријат околу половина час на тивок оган. Се додава масло по желба.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: