Рецепти
Летна манџа со грашак и боранија
Лесна и вкусна манџа со зеленчук и месо по оригинален бабин рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кромид(1 Главица)
Пилешко месо(500 Грама)
Компир(2 )
Морков(2 )
Грашок(150 Грама)
Боранија(150 Грама)
Црвен пипер(2 Супени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
Вегета(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Кромидот ситно се сечка и се пропржува. Се додава месото (видот може да биде по желба), сечкани компири, мокови, сол, бибер, вегета и црн пипер и се става врела вода да вријат околу 1 час.
- Се додаваат подоцна и боранијата и грашакот да извријат околу половина час на тивок оган. Се додава масло по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во