Рецепти
Летна манџа со грашак и боранија Ана Ѓорова

Лесна и вкусна манџа со зеленчук и месо по оригинален бабин рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Пилешко месо(500 Грама)

Компир(2 )

Морков(2 )

Грашок(150 Грама)

Боранија(150 Грама)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се пропржува. Се додава месото (видот може да биде по желба), сечкани компири, мокови, сол, бибер, вегета и црн пипер и се става врела вода да вријат околу 1 час.
  2. Се додаваат подоцна и боранијата и грашакот да извријат околу половина час на тивок оган. Се додава масло по желба.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: