Рецепти
Летна манџа со плав патлиџан Ана Ѓорова

Лесно јадење во комбинација со салата од зелка или краставица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(50 Грама)

Млад кромид(3 Парчиња)

Зелена пиперка(1 )

Морков(1 )

Модар патлиџан(1 )

Домат(2 )

Магдонос(1 Китка)

Мешано мелено месо(250 Грама)

Вода(50 Грама)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни ви се помалку од 40 минути

  1. Кромидот се сечка и се пропржува во зејтинот.
  2. Се додава меленото месо и малку се пропржува со кромидот.
  3. Морковот се ренда на крупни парчиња, а пиперката и плавиот патлиџан на коцки, се сече и доматот и сe додаваат со месото (потребно е претходно плавиот патлиџан да отстои 10 минути во млака солена вода).
  4. Се додаваат зачините по вкус и водата, се поклопува садот и се остава да се динста 10-15 минути.
  5. На крај, се додава магдоносот во тенџерето и се динста додека не испари водата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: