Рецепти
Летна манџа со плав патлиџан Ана Ѓорова

Лесно јадење во комбинација со салата од зелка или краставица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(50 Грама)

Млад кромид(3 Парчиња)

Зелена пиперка(1 )

Морков(1 )

Модар патлиџан(1 )

Домат(2 )

Магдонос(1 Китка)

Мешано мелено месо(250 Грама)

Вода(50 Грама)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни ви се помалку од 40 минути

  1. Кромидот се сечка и се пропржува во зејтинот.
  2. Се додава меленото месо и малку се пропржува со кромидот.
  3. Морковот се ренда на крупни парчиња, а пиперката и плавиот патлиџан на коцки, се сече и доматот и сe додаваат со месото (потребно е претходно плавиот патлиџан да отстои 10 минути во млака солена вода).
  4. Се додаваат зачините по вкус и водата, се поклопува садот и се остава да се динста 10-15 минути.
  5. На крај, се додава магдоносот во тенџерето и се динста додека не испари водата.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: