Рецепти
Летна манџа со плав патлиџан Ана Ѓорова

Лесно јадење во комбинација со салата од зелка или краставица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(50 Грама)

Млад кромид(3 Парчиња)

Зелена пиперка(1 )

Морков(1 )

Модар патлиџан(1 )

Домат(2 )

Магдонос(1 Китка)

Мешано мелено месо(250 Грама)

Вода(50 Грама)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни ви се помалку од 40 минути

  1. Кромидот се сечка и се пропржува во зејтинот.
  2. Се додава меленото месо и малку се пропржува со кромидот.
  3. Морковот се ренда на крупни парчиња, а пиперката и плавиот патлиџан на коцки, се сече и доматот и сe додаваат со месото (потребно е претходно плавиот патлиџан да отстои 10 минути во млака солена вода).
  4. Се додаваат зачините по вкус и водата, се поклопува садот и се остава да се динста 10-15 минути.
  5. На крај, се додава магдоносот во тенџерето и се динста додека не испари водата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: