Рецепти
Летна пица со зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Едноставен рецепт за домашна зеленчукова пица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Вода(200-300 милилитри топла )

Квасец(1/2 коцка )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Свежи шампињони(10 )

Кромид(1 Главица)

Домат(2 )

Тиквичка(1 )

Зелена пиперка(2 )

Морков(1 )

Црни маслинки

Кечап

Суво оригано

Сол

Бибер

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Од брашното, квасецот, водата, шеќерот и солта замесете средно меко тесто. Кога тестото ќе биде меко и нелепливо, ставете го маслото и оставете да нарасне 1 час.
  2. За тоа време исечете ги зеленчуците по ваша желба.
  3. Земете едно правоаголно тавче, намачкајте го малку со маслиново масло, па расплескајте го тестото во тавчето.
  4. Премачкајте го со кечап и редете ги зеленчуците, прво кромидот, па морковот, пиперките, печурките, тиквичката и доматите.
  5. Зачинете со сол, бибер, оригано и сусам. Ставете ги и маслинките.
  6. Печете ја пицата во загреана рерна на 200 степени, околу 25 минути, додека тестото убаво се испече и зарумени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: