Рецепти
Летна зеленчукова чорба Ана Ѓорова

Вкусна и лесна чорба по оригинален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2 )

Компир(4 )

Морков(4 )

Коцка за супа-бујон(1 Пакување)

Вода(5 Чаши)

Доматен сос(5 Чаши)

Лук(4 Чешниња)

Кромид(1 Главица)

Бибер(1 Супена лажица)

Вегета(0.5 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Брашно(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(0.5 Китка)

Балсамико оцет(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 45 минути

  1. Зеленчукот се сечка и кратко се пропржува во тенџере со маслиново масло.
  2. Во тенџерето се додава вода, сос од домати, бујон и 1 шоља со зачини. Се остава да се вари околу 1 час на тивок оган.
  3. Откога ќе се свари смесата со зеленчукот, се блендира.
  4. Во друг сад за пржење се става зејтинот и се подготвува запршка: се додава 1 супена лажица брашно, сечкан магдонос и црвен пипер, па се додава во тенџерето и се вари уште 20тина минути.
  5. По желба како додаток на чорбата, во посебен сад се подготвува лук, магдонос и балсамико оцет, па се додава во чорбата по вкус.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: