Рецепти
Летна зеленчукова чорба Ана Ѓорова

Вкусна и лесна чорба по оригинален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2 )

Компир(4 )

Морков(4 )

Коцка за супа-бујон(1 Пакување)

Вода(5 Чаши)

Доматен сос(5 Чаши)

Лук(4 Чешниња)

Кромид(1 Главица)

Бибер(1 Супена лажица)

Вегета(0.5 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Брашно(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(0.5 Китка)

Балсамико оцет(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 45 минути

  1. Зеленчукот се сечка и кратко се пропржува во тенџере со маслиново масло.
  2. Во тенџерето се додава вода, сос од домати, бујон и 1 шоља со зачини. Се остава да се вари околу 1 час на тивок оган.
  3. Откога ќе се свари смесата со зеленчукот, се блендира.
  4. Во друг сад за пржење се става зејтинот и се подготвува запршка: се додава 1 супена лажица брашно, сечкан магдонос и црвен пипер, па се додава во тенџерето и се вари уште 20тина минути.
  5. По желба како додаток на чорбата, во посебен сад се подготвува лук, магдонос и балсамико оцет, па се додава во чорбата по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: