Рецепти
Ликер со карамела Ана Ѓорова

Домашен ликер од карамела и чоколадо за попладневно уживање по ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карамел(250 Грама)

Слатка павлака(150 Милилитри)

Млеко(150 Милилитри)

Млечно чоколадо(100 Грама)

Виски(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој реепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во длабок сад на оган ставете ја слатката павлака заедно со карамелите и мешајте додека да се стопат.
  2. Потоа додајте го чоколадото искршено на коцки. Кога ќе се растопи чоколадото, постепено додавајте го и вискито.
  3. Оставете го настрана да се олади, а потоа претурете го ликерот во стаклено шише. Пред послужување добро протресете го шишето.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: