Рецепти
Ликер со карамела
Домашен ликер од карамела и чоколадо за попладневно уживање по ручекот
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПијалaкТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Карамел(250 Грама)
Слатка павлака(150 Милилитри)
Млеко(150 Милилитри)
Млечно чоколадо(100 Грама)
Виски(200 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој реепт се потребни помалку од 15 минути
- Во длабок сад на оган ставете ја слатката павлака заедно со карамелите и мешајте додека да се стопат.
- Потоа додајте го чоколадото искршено на коцки. Кога ќе се растопи чоколадото, постепено додавајте го и вискито.
- Оставете го настрана да се олади, а потоа претурете го ликерот во стаклено шише. Пред послужување добро протресете го шишето.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во