Рецепти
Лимонада од лубеница и диња Ана Ѓорова

Совршен безалкохолен коктел за во летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лубеница(1 )

Диња(1/2 )

Лимон(8 )

Шеќер(2 3/4 Чаши)

Вода(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечкајте ги лубеницата и дињата на парчиња и извадете им ги семките.
  2. Најпрво изблендирајте ја лубеницата, ставете во фрижидер, а потоа изблендирајте ја дињата и измешајте ја со сок од 8 лимони, шеќер и 2 чаши вода.
  3. Смесата со дињата ставете ја во помало тенџере на оган да врие 1 минута, а потоа тргнете од оган. Оставете настрана да се олади и потоа ставете во фрижидер.
  4. Кога смесата со диња целосно ќе се олади, ставете по 1/4 во стаклени чаши, додајте мраз и полијте со смесата од лубеница. Додајте ладна вода додека не се наполни цела чаша, промешајте, декорирајте со свежи парчиња диња и лубеница и послужете.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: