Рецепти
Мафини од тиква со цимет Ана Ѓорова

Меки и вкусни колачиња од тиква кои одлично одат со чаша топло млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Пире од варена тиква(1 Чаша)

Билно масло(1/3 Чаша)

Јајце(2 )

Шеќер(1 1/4 чаша + 1 лажица )

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Во сад измешајте го брашното и прашакот за печиво.
  3. Во друг поголем сад измешајте го вареното пире од тиква, билното масло, јајцата, 1 1/4 чаша шеќер, сода бикарбоната и солта. Мешајте додека смесата се соедини.
  4. Смесата распоредете ја во силиконски садови за мафини претходно намачкани со масло, така што ќе ги наполните кошничките малку повеќе од половина.
  5. Циметот измешајте го со 1 лажица шеќер, наросете врз мафините во калапчињата и ставете ги да се печат во загреаната рерна 25-30 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: