Рецепти
Мафини од тиква со цимет Ана Ѓорова

Меки и вкусни колачиња од тиква кои одлично одат со чаша топло млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Пире од варена тиква(1 Чаша)

Билно масло(1/3 Чаша)

Јајце(2 )

Шеќер(1 1/4 чаша + 1 лажица )

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Во сад измешајте го брашното и прашакот за печиво.
  3. Во друг поголем сад измешајте го вареното пире од тиква, билното масло, јајцата, 1 1/4 чаша шеќер, сода бикарбоната и солта. Мешајте додека смесата се соедини.
  4. Смесата распоредете ја во силиконски садови за мафини претходно намачкани со масло, така што ќе ги наполните кошничките малку повеќе од половина.
  5. Циметот измешајте го со 1 лажица шеќер, наросете врз мафините во калапчињата и ставете ги да се печат во загреаната рерна 25-30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: