Рецепти
Мафини со морков и ореви Ана Ѓорова

Одлични се за ужинка или за појадок, а овој спој на вкусови ќе ве изненади. Испробајте ги – нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(150 Грама)

Морков(250 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Брашно(200 Грама)

Цимет(1.5 Кафена лажица)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Јајце(2 )

Ореви(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Морковите излупете ги и изрендајте ги, а оревите ситно исечкајте ги.
  2. Потоа во сад ставете го маргаринот (претходно извадете го од фрижидер да омекне на собна температура), морковите и шеќерот. Измешајте со жица за матење додека состојките се соединат и додека добиете густа, кремаста смеса.
  3. Потоа во садот додајте ги брашното, циметот и прашакот за печиво. Повторно измешајте.
  4. Во чинија настрана со виљушка изматете ги јајцата, па додајте ги во садот.
  5. Додајте ги и оревите и добро соединете ја смесата со жица за матење.
  6. Смесата претурете ја во 12 калапи за мафини (претходно премачкајте ги со маргарин).
  7. Печете ги мафините 20-тина минути во претходно загреана рерна на 180°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: