Рецепти
Мафини со вишни Ана Ристеска

Лесни вишна мафини за десерт, појадок или ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(12 Супени лажици)

Млеко(12 Супени лажици)

Масло(12 Супени лажици)

Брашно(12 Супени лажици)

Сечкани ореви(100 Грама)

Вишни(200-250 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во сад за матење ги кршиме јајцата, па убаво ги матиме заедно со шеќерот. Откако ќе бидат изматени, ги додаваме млекото, маслото, брашното заедно со прашокот за печиво, убаво мешаме, па ги додаваме и сечканите ореви, и повторно мешаме да се изедначи смесата.
  2. Калапите за мафини ги премачкуваме со малку маргарин и ги набрашнуваме, па ги полниме со приготвената смеса и тоа до 2/3 од калапот.
  3. На површината на смесата ставаме по 4-5 исчистени вишни.
  4. Калапите ги ставаме да се печат во загреана рерна околу 15 минути на температура од 200 степени.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: