Рецепти
Мафини со вишни Ана Ристеска

Лесни вишна мафини за десерт, појадок или ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(12 Супени лажици)

Млеко(12 Супени лажици)

Масло(12 Супени лажици)

Брашно(12 Супени лажици)

Сечкани ореви(100 Грама)

Вишни(200-250 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во сад за матење ги кршиме јајцата, па убаво ги матиме заедно со шеќерот. Откако ќе бидат изматени, ги додаваме млекото, маслото, брашното заедно со прашокот за печиво, убаво мешаме, па ги додаваме и сечканите ореви, и повторно мешаме да се изедначи смесата.
  2. Калапите за мафини ги премачкуваме со малку маргарин и ги набрашнуваме, па ги полниме со приготвената смеса и тоа до 2/3 од калапот.
  3. На површината на смесата ставаме по 4-5 исчистени вишни.
  4. Калапите ги ставаме да се печат во загреана рерна околу 15 минути на температура од 200 степени.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: