Рецепти
Мафини со вишни Ана Ѓорова

Овошни мафини што се многу едноставен, а освежителен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вишни(200 Грама)

Шеќер(7 Супени лажици)

Маргарин(100 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Рендана кора од лимон

Јајце(2 )

Брашно(150 Грама)

Прашок за печиво(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Се чистат вишните од семките и се ставаат во цедалка.
  2. Маргаринот и шеќерот се матат со миксер, се додаваат солта, ванилиниот шеќер и кората од лимон. Може да додадете и ликер од вишни по желба.
  3. Постепено се додаваат јајцата и се мати додека се изедначи смесата.
  4. Од брашното се одделува 1 лажица, а останатото се додава во кремот заедно со печивото и добро се промешува. Се добива потврда смеса.
  5. Лажицата брашно се става во плитка чинија и во него се валкаат вишните, потоа се додаваат во тестото и се промешува.
  6. Тестото се става во калапи обложени со хартиени кошнички и се пече 25 минути на 180°C во загреана рерна.
  7. Кога ќе се изладат, мафините се декорираат со шлаг и со вишни по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: