Рецепти
Мафини со вишни Ана Ѓорова

Овошни мафини што се многу едноставен, а освежителен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вишни(200 Грама)

Шеќер(7 Супени лажици)

Маргарин(100 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Рендана кора од лимон

Јајце(2 )

Брашно(150 Грама)

Прашок за печиво(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Се чистат вишните од семките и се ставаат во цедалка.
  2. Маргаринот и шеќерот се матат со миксер, се додаваат солта, ванилиниот шеќер и кората од лимон. Може да додадете и ликер од вишни по желба.
  3. Постепено се додаваат јајцата и се мати додека се изедначи смесата.
  4. Од брашното се одделува 1 лажица, а останатото се додава во кремот заедно со печивото и добро се промешува. Се добива потврда смеса.
  5. Лажицата брашно се става во плитка чинија и во него се валкаат вишните, потоа се додаваат во тестото и се промешува.
  6. Тестото се става во калапи обложени со хартиени кошнички и се пече 25 минути на 180°C во загреана рерна.
  7. Кога ќе се изладат, мафините се декорираат со шлаг и со вишни по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: