Рецепти
Макало од пиперки и ореви (посно) Ана Ѓорова

Вкусно и едноставно макало од печени пиперки и ореви што ќе им даде шмек на вашите јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена бабура(1-2 помали или 1 голема )

Млад кромид(3-4 помали )

Ким(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Сечкани ореви(3/4 Чаша)

Лебни трошки(4-5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пиперките испечете ги убаво од двете страни и потоа излупете ги, исечкајте ги и измешајте ги со сечканиот млад кромид, сокот од лимон, ким, сол, малку сок од калинка, црвениот пипер, маслиновото масло и оревите. Ставете ја смесата во блендер и сомелете ја.
  2. Додајте ги лебните трошки и измешајте. Зачинете со сол и бибер.
  3. Загрејте маслиново масло и прелијте го макалото, измешајте и додајте уште црвен пипер и сечкани ореви.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: