Рецепти
Макарони со грашок и сланина Ана Ристеска

Едноставен ручек со запечени макарони со сланина и грашок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(1 Пакување)

Јајце(4 )

Макарони со грашок и сланина(300 Грама)

Јогурт(1 Чаша)

Грашок(сварен 50 Грама)

Сланина(100 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во подлабока чинија јајцата се матат со миксер.
  2. Се додаваат сирењето и јогуртот, па се продолжува со матење.
  3. Се додаваат сланината исечена на коцкички, грашокот и маслото.
  4. Макароните се варат во солена вода на умерена температура, па се процедуваат.
  5. Се додаваат во чинијата, се посолуваат и се наросуваат со бибер, па се промешуваат.
  6. Добиената смеса се префрлува во подмачкан плех и се пече во загреана рерна на 200 степени, 35 минути.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: