Рецепти
Македонско макало Ана Ѓорова

Едноставен и вкусен рецепт кој може да го послужите како топло и како ладно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(6 )

Сува везена црвена пиперка(20 )

Лук(2 Чешниња)

Сол(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Компирите и пиперките убаво се мијат, па се ставаат да се сварат и да омекнат.
  2. Пиперките се сечат на половина по должина и им се отстрануваат семките да остане само месестиот дел од пиперката (може со лажиче).
  3. Во аван се ставаат солта и лукот и убаво се толчат.
  4. Излупениот компир се пасира.
  5. Потоа, се додава внатрешноста од пиперките и компировата вода (во која се вареа компирите и пиперките) и се добива смеса која е малку погуста од пире.
  6. Маслото се загрева и се полива целата смеса и се меша.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: