Рецепти
Макробиотички сендвич Ана Ристеска

Здрав сендвич со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 Парчиња)

Соино сирење (Тофу)(250 Грама)

Морков(1 )

Кромид(1 Главица)

Хималајска сол(1 Прстофат)

Соја сос(1 Супена лажица)

Маргарин од сусам(2 Кафени лажици)

Домат(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Исечкајте го морковот и кромидот и испржете ги кратко заедно со сирењето.
  2. Додајте сол и сос од соја, поклопете ги и оставете ги да се варат на умерена температура.
  3. Потоа тргнете го капакот за да испари водата и оставетете ја смесата да се олади.
  4. Земете ги кришките леб и намачкајте ги со маргарин од сусам, а на другата кришка ставете неколку парчиња тркалца од домат и од смесата со зеленчук и парче сирење.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: