Рецепти
Макробиотички сендвич Ана Ристеска

Здрав сендвич со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 Парчиња)

Соино сирење (Тофу)(250 Грама)

Морков(1 )

Кромид(1 Главица)

Хималајска сол(1 Прстофат)

Соја сос(1 Супена лажица)

Маргарин од сусам(2 Кафени лажици)

Домат(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Исечкајте го морковот и кромидот и испржете ги кратко заедно со сирењето.
  2. Додајте сол и сос од соја, поклопете ги и оставете ги да се варат на умерена температура.
  3. Потоа тргнете го капакот за да испари водата и оставетете ја смесата да се олади.
  4. Земете ги кришките леб и намачкајте ги со маргарин од сусам, а на другата кришка ставете неколку парчиња тркалца од домат и од смесата со зеленчук и парче сирење.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: