Рецепти
Малбо колач Ана Ристеска

Колач или мафини, како и да го подготвите нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(75 Грама)

Шеќер(120 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Јајце(2 )

Брашно(200 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Мелени бадеми(50 Грама)

Млеко(180 Милилитри)

Замрзнати малини(100 Грама)

Боровница(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Изматете го путерот, потоа додајте го шеќерот и сè заедно измиксајте. Едно по едно додавајте ги јајцата, секое миксајте го половина минута, потоа додајте половина од млекото.
  2. Измешајте ги брашното, прашокот за печиво и бадемите, а потоа додајте ги во течните состојки, измиксајте и на крајот додајте го преостанатото млеко. Кога смесата ќе стане компактна, додајте го овошјето и промешајте со лопатка.
  3. Смесата нанесете ја во силиконски калапи или во некој правоаголен калап. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 20-22 минути.
  4. Оставете да се излади, потоа извадете од калапот и наросете шеќер во прав.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: