Рецепти
Малиџано со пињоли Ана Ѓорова

Она што е поинакво во ова малиџано и по што тоа разликува од другите рецепти за малиџано е извонредниот вкус и мирис на пињолите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Модрите патлиџани се печат во рерна. Кога ќе се испечат, се лупат и се оставаат да се исцедат.
  2. Откако ќе се исцедат од течноста, патлиџаните убаво се гмечат, па им се става многу маслиново масло и сол по вкус.
  3. Потоа им се додава истолчениот лук, исечканите пињоли, исечканиот магдонос, мајонезот и павлаката и сè заедно убаво се меша.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: