Рецепти
Манџа од говедско месо и зеленчук Ана Ѓорова

Манџа со говедско месо и микс зеленчуци за едноставен, а вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(1 Килограм)

Компир(2 )

Кромид(1 Главица)

Боранија(200 Грама)

Грашок(200 Грама)

Пченка(200 Грама)

Морков(4 големи )

Коцка за супа-говедскa(1 )

Доматен сос(300 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Месото зачинете го со сол и бибер и ставете го да се вари со половина од говедската супа (од коцка, претходно сварена во 1 и пол литар вода).
  2. Во друго големо тенџере пропржете го кромидот на 1 лажица масло.
  3. Кога ќе омекне, додајте ги месото (исечкано), сечканите моркови, компири, пченката, боранијата и грашакот.
  4. Пропржете ги и додајте ја останатата говедска супа, доматниот сос, чаша вода, па зачинете со сол и бибер.
  5. Варете ја манџата на тивко околу 40-60 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: