Рецепти
Манџа од говедско месо и зеленчук
Манџа со говедско месо и микс зеленчуци за едноставен, а вкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Говедско месо(1 Килограм)
Компир(2 )
Кромид(1 Главица)
Боранија(200 Грама)
Грашок(200 Грама)
Пченка(200 Грама)
Морков(4 големи )
Доматен сос(300 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Месото зачинете го со сол и бибер и ставете го да се вари со половина од говедската супа (од коцка, претходно сварена во 1 и пол литар вода).
- Во друго големо тенџере пропржете го кромидот на 1 лажица масло.
- Кога ќе омекне, додајте ги месото (исечкано), сечканите моркови, компири, пченката, боранијата и грашакот.
- Пропржете ги и додајте ја останатата говедска супа, доматниот сос, чаша вода, па зачинете со сол и бибер.
- Варете ја манџата на тивко околу 40-60 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во