Рецепти
Манџа од говедско месо и зеленчук Ана Ѓорова

Манџа со говедско месо и микс зеленчуци за едноставен, а вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(1 Килограм)

Компир(2 )

Кромид(1 Главица)

Боранија(200 Грама)

Грашок(200 Грама)

Пченка(200 Грама)

Морков(4 големи )

Коцка за супа-говедскa(1 )

Доматен сос(300 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Месото зачинете го со сол и бибер и ставете го да се вари со половина од говедската супа (од коцка, претходно сварена во 1 и пол литар вода).
  2. Во друго големо тенџере пропржете го кромидот на 1 лажица масло.
  3. Кога ќе омекне, додајте ги месото (исечкано), сечканите моркови, компири, пченката, боранијата и грашакот.
  4. Пропржете ги и додајте ја останатата говедска супа, доматниот сос, чаша вода, па зачинете со сол и бибер.
  5. Варете ја манџата на тивко околу 40-60 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: