Рецепти
Маринирани копани Ана Ѓорова

Сочни и вкусни пилешки копани маринирани со ф’стаци, лимонов сок, лук и магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 4 часа

  1. Исчистете го лукот и исечкајте го заедно со маслинките, ф’стаците и магдоносот.
  2. Убаво иситнете ги состојките и додајте ги на маслото, лимоновиот сок, здробениот дафинов лист, солта и лутата мелена пиперка (по желба).
  3. Сета смеса измешајте ја и додајте ги и сувиот босилек, мајчината душица, сол и бибер по вкус.
  4. Смесата втријте ја убаво на копаните и оставете ги неколку часа да останат во маринадата, најдобро е преку ноќ.
  5. Извадете ги копаните од маринадата, па пропржете ги на 3 лажици масло од маринадата од сите страни за да добијат убава боја.
  6. Тенџерето поклопете го, намалете ја температурата и динстајте ги 15 минути.
  7. На крај додајте ја преостанатата маринада и пржете уште 5 минути.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: