Рецепти
Маринирано козјо сирење Ана Ѓорова

Вкусно предјадење кое совршено оди во комбинација со црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Козјо сирење(300 Грама)

Домат(1 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Свежо оригано(1 Супена лажица)

Леб(2 Парчиња)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. На даска за сечење исечете го козјото сирење на парчиња со дебелина од 2 сантиметри. Потоа со калап извадете тркалезни форми и ставете во тава за печење.
  2. Попрскајте масло врз сирењето и тавата и наросете оригано. Ставете ја тавата во рерна и печете 10тина минути на 200°C.
  3. Од кришките леб со калапот извадете тркалезни форми и ставете ги во рерна да се потпечат.
  4. Доматот ситно се сечка на коцки и се става во сад настрана.
  5. Извадете ги лепчињата и сирењето од рерна и ставете ги прво лепчињата на чинија за сервирање а врз нив запеченото сирење и декорирајте со коцки домат, оригано и магдонос.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: