Рецепти

Мармалад од кајсии
Македонски рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 210 минути
- Зрелите кајсии сомелете ги на машина, ставете ги во керамички сад, посипете ги со шеќер и оставете ги на студено место да постојат два до три часа.
- Потоа, варете ги кајсиите на посилен оган околу половина час.
- Мармаладот е готов кога ќе добие златно жолта боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во