Рецепти
Мармалад од смокви Ана Ѓорова

Слаткиот мармалад од смокви оди совршено во комбинација со парче бело сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Смоква(1.2 Килограм)

Праска(4-5 )

Лимон(1 )

Шеќер(400 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Смоквите измијте ги и излупете ги, а праските измијте ги и исчистете им ги семките.
  2. Сомелете ги заедно на машина за мелење месо за да добиете кашеста смеса.
  3. Потоа смесата ставете ја во тенџере на оган и гответе малку да омекне. Тргнете од оган и оставете настрана да се олади.
  4. Оладената овошна смеса пропасирајте ја или изблендирајте ја за да се добие глатка крема.
  5. Додајте изрендана кора и сок од лимон и убаво промешајте.
  6. Додајте го шеќерот и повторно вратете на оган и мешајте додека не се добие посакуваната густина.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: