Рецепти
Медитерански рецепт за тиквички Ана Ѓорова

Тава од тиквички и домати како одлична идеја за лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Домат(1/4 Килограм)

Лук(4-5 Чешниња)

Масло(1/8 Литар)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичките исечкајте ги на коцки, наредете ги во средно голема тава и над нив распоредете ги излупените и исечканите домати.
  2. Врз доматите додајте исечкан магдонос, исечкан лук, сол и црн пипер и сето тоа прелијте го со масло и со малку вода.
  3. Смесата варете ја на тивок оган во покриен сад. Одвреме навреме садот протресувајте го, меѓутоа не мешајте – оставете ги зеленчуците во тој редослед и кога ќе омекнат и ќе се зготват, послужете. Можете по желба да наросите и рендан пармезан.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: