Рецепти
Мелено месо со зеленчук и пире Ана Ристеска

Со ова јадење ви предлагаме да се напиете суво црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско мелено месо(750 Грама)

Златна мешавина(300 Грама)

Компир(5 лупени )

Кисели краставички(5 )

Кромид(1 Главица)

Јајце(3 )

Кашкавал(150 Грама)

Маргарин(50 Грама)

Млеко(200 Милилитри)

Суво оригано(1 Супена лажица)

Вегета(1 1/2 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Главицата кромид и киселите краставички ситно ги сечкаме и ги додаваме во садот со меленото месо.
  2. Ги додаваме мешаниот зеленчук, јајцата, ориганото и 1 лажица вегета. Посолуваме и наросуваме мелен црн пипер. Ја месиме смесата со рака.
  3. Маргаринот го сечкаме на парчиња. Го ставаме во огноотпорен сад намрсен со масло.
  4. Во садот го ставаме меленото месо со зеленчук и го расплескуваме со рака.
  5. Во тенџере со вода на оган додаваме масло за јадење и преостанатата вегета. Посолуваме и ги ставме компирите исечкани на парчиња. Го додаваме млекото и вариме 20 минути.
  6. Сварените парчиња компири со лажица решетка ги ставаме во длабок сад и ги гмечиме со алатка за пире. Пирето го ставаме врз смесата од мелено месо во огноотпорниот сад.
  7. Садот го ставаме во рерна, печеме 45 минути на 180 степени и го вадиме од рерна.
  8. На крупната страна од рендето во садот го рендаме кашкавалот.
  9. Го враќаме садот во рерна, печеме уште 10 минути на истата температура и го вадиме од рерна.
  10. Меленото месо со зеленчук и пире го сечеме на коцки.
  11. Две парчиња ставаме на чинија за сервирање
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: