Рецепти
Мелено месо со зеленчук и пире Ана Ристеска

Со ова јадење ви предлагаме да се напиете суво црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско мелено месо(750 Грама)

Златна мешавина(300 Грама)

Компир(5 лупени )

Кисели краставички(5 )

Кромид(1 Главица)

Јајце(3 )

Кашкавал(150 Грама)

Маргарин(50 Грама)

Млеко(200 Милилитри)

Суво оригано(1 Супена лажица)

Вегета(1 1/2 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Главицата кромид и киселите краставички ситно ги сечкаме и ги додаваме во садот со меленото месо.
  2. Ги додаваме мешаниот зеленчук, јајцата, ориганото и 1 лажица вегета. Посолуваме и наросуваме мелен црн пипер. Ја месиме смесата со рака.
  3. Маргаринот го сечкаме на парчиња. Го ставаме во огноотпорен сад намрсен со масло.
  4. Во садот го ставаме меленото месо со зеленчук и го расплескуваме со рака.
  5. Во тенџере со вода на оган додаваме масло за јадење и преостанатата вегета. Посолуваме и ги ставме компирите исечкани на парчиња. Го додаваме млекото и вариме 20 минути.
  6. Сварените парчиња компири со лажица решетка ги ставаме во длабок сад и ги гмечиме со алатка за пире. Пирето го ставаме врз смесата од мелено месо во огноотпорниот сад.
  7. Садот го ставаме во рерна, печеме 45 минути на 180 степени и го вадиме од рерна.
  8. На крупната страна од рендето во садот го рендаме кашкавалот.
  9. Го враќаме садот во рерна, печеме уште 10 минути на истата температура и го вадиме од рерна.
  10. Меленото месо со зеленчук и пире го сечеме на коцки.
  11. Две парчиња ставаме на чинија за сервирање
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: