Рецепти
Милефанти чорба
Рецепт од богатата француска кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Бистра зеленчукова супа(1 Литар)
Леб(200 Грама)
Јајце(3 )
Рендан пармезан(3 Супени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Во врелата супа додајте ги следните состојки: леб (натопен, исцеден и испасиран), 3 изматени јајца, 3 лажици пармезан, сол и бибер.
- Оставете ја на тивок оган да врие 10 минути и пред сервирање изматете ја со жица. Послужете ја со свежа салата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во