Рецепти
Милиброд Ана Ѓорова

Вкусен колач кој одлично оди со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Јајце(1 )

Белка од јајце(1 )

Квасец(1/2 )

Шеќер(100 Грама)

Брашно(по потреба )

Мармалад од кајсии

Афион

Ореви

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во еден сад ставете ги млекото, маслото, јајцето и белката. Додајте ги квасецот и шеќерот и брашно по потреба. Месете додека да добиете средно меко тесто, па оставете го да стаса.
  2. Потоа тестото поделете го на четири дела и од секој дел расукајте кора. Филувајте ја по желба со мармалад и ореви или со афион попарен со млеко.
  3. Завиткајте ролат и ставете го во намастен плех и оставете да стаса уште еднаш.
  4. Премачкајте ги ролатите со жолчка и ставете да се печат во рерна загреана на 200°C. По потреба пред крај покријте со алуминиумска фолија да не ви изгори одозгора.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: