Рецепти
Милиброд Ана Ѓорова

Вкусен колач кој одлично оди со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Јајце(1 )

Белка од јајце(1 )

Квасец(1/2 )

Шеќер(100 Грама)

Брашно(по потреба )

Мармалад од кајсии

Афион

Ореви

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во еден сад ставете ги млекото, маслото, јајцето и белката. Додајте ги квасецот и шеќерот и брашно по потреба. Месете додека да добиете средно меко тесто, па оставете го да стаса.
  2. Потоа тестото поделете го на четири дела и од секој дел расукајте кора. Филувајте ја по желба со мармалад и ореви или со афион попарен со млеко.
  3. Завиткајте ролат и ставете го во намастен плех и оставете да стаса уште еднаш.
  4. Премачкајте ги ролатите со жолчка и ставете да се печат во рерна загреана на 200°C. По потреба пред крај покријте со алуминиумска фолија да не ви изгори одозгора.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: