Рецепти
Милиброд Ана Ѓорова

Вкусен колач кој одлично оди со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Јајце(1 )

Белка од јајце(1 )

Квасец(1/2 )

Шеќер(100 Грама)

Брашно(по потреба )

Мармалад од кајсии

Афион

Ореви

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во еден сад ставете ги млекото, маслото, јајцето и белката. Додајте ги квасецот и шеќерот и брашно по потреба. Месете додека да добиете средно меко тесто, па оставете го да стаса.
  2. Потоа тестото поделете го на четири дела и од секој дел расукајте кора. Филувајте ја по желба со мармалад и ореви или со афион попарен со млеко.
  3. Завиткајте ролат и ставете го во намастен плех и оставете да стаса уште еднаш.
  4. Премачкајте ги ролатите со жолчка и ставете да се печат во рерна загреана на 200°C. По потреба пред крај покријте со алуминиумска фолија да не ви изгори одозгора.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: