Рецепти
Минестроне италијанска супа Ана Ѓорова

Оваа супа вообичаено се подготвува од сезонски зеленчук, но може да употребите зеленчук по Ваш вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(100 Грама)

Компир(3 )

Тиквичка(2 )

Домат(2 )

Целер(1 )

Зелена пиперка(1 )

Црвен кромид(2 Главици)

Лук(2 Чешниња)

Маргарин(3 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. На маргарин динстајте го ситно исечканиот кромид, лук и излупениот и исечкан домат.
  2. Кога сето тоа убаво ќе се провари, додајте исечкан целер на коцки, исечкана пиперка на должина и зачин. Додајте вода и варете ги.
  3. Компирот и тиквичката исечкајте ги на коцки и додајте ги во супата.
  4. Кога ќе омекне зеленчукот, додајте ги тестенините и варете уште 20 минути.
  5. Супата посолете ја и ставете бибер, промешајте и послужете.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: