Рецепти
Мини проички Ана Ѓорова

Декоративно предјадење што може да го комбинирате со разни солени јадења, а е супер за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад се истура брашното, печивото и прстофат сол. Се додаваат маслото, млекото и јајцата.
  2. Со миксер се матат сите состојки за добро да се соединат. Потоа се додава ренданото сирење (по желба).
  3. Се полнат силиконските калапи во разни форми (но не до врв, треба 1/3 да е празна бидејќи нараснуваат при печење).
  4. Се печат 20 минути во загреана рерна на 200 степени. Се вадат од калапите и се служат топли или ладни.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: