Рецепти
Мини проички
Декоративно предјадење што може да го комбинирате со разни солени јадења, а е супер за секакви пригоди
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(3 )
Млеко(3 Чаши)
Масло(3 Чаши)
Пченкарно брашно(3 Чаши)
Брашно(3 Чаши)
Сирење(200 Грама)
Прашок за печиво(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Во сад се истура брашното, печивото и прстофат сол. Се додаваат маслото, млекото и јајцата.
- Со миксер се матат сите состојки за добро да се соединат. Потоа се додава ренданото сирење (по желба).
- Се полнат силиконските калапи во разни форми (но не до врв, треба 1/3 да е празна бидејќи нараснуваат при печење).
- Се печат 20 минути во загреана рерна на 200 степени. Се вадат од калапите и се служат топли или ладни.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во