Рецепти
Мисиркини шницли во ароматичен сос
Вкусен рецепт од мисиркини шницли кој можете да по послужите со тестенини по избор
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мисиркина шницла(4 )
Доматен сос(300 Милилитри)
Босилек(1 Гранче)
Маринирани шампињони(50 Грама)
Феферонки(1 конзервирана )
Суво оригано(1/2 Супена лажица)
Моцарела сирење(150 Грама)
Кисела павлака(200 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Мисиркините шницли ги посолуваме, ги пржиме на загреано масло во тава на оган и откако ќе поруменат од двете страни ги ставаме во огноотпорен сад. На преостанатата мрснотија во тавата ги пржиме шампињоните, промешуваме и го додаваме доматниот сос.
- Феферонката ситно ја сечкаме и ја додаваме во тавата. Го додаваме ориганото.
- Грнчето босилек го кинеме на парчиња и го додаваме во тавата. Ја додаваме и киселата павлака. Посолуваме, наросуваме мелен црн пипер, промешуваме и го додаваме сосот во огноотпорен сад.
- Моцарелата ја сечкаме на тенки парчиња и ја редиме врз сосот. Садот го ставаме во рерна, печеме 20 минути на 200 степени и го вадиме од рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во