Рецепти
Мисиркини шницли во ароматичен сос Ана Ристеска

Вкусен рецепт од мисиркини шницли кој можете да по послужите со тестенини по избор

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркина шницла(4 )

Доматен сос(300 Милилитри)

Босилек(1 Гранче)

Маринирани шампињони(50 Грама)

Феферонки(1 конзервирана )

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Моцарела сирење(150 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Мисиркините шницли ги посолуваме, ги пржиме на загреано масло во тава на оган и откако ќе поруменат од двете страни ги ставаме во огноотпорен сад. На преостанатата мрснотија во тавата ги пржиме шампињоните, промешуваме и го додаваме доматниот сос.
  2. Феферонката ситно ја сечкаме и ја додаваме во тавата. Го додаваме ориганото.
  3. Грнчето босилек го кинеме на парчиња и го додаваме во тавата. Ја додаваме и киселата павлака. Посолуваме, наросуваме мелен црн пипер, промешуваме и го додаваме сосот во огноотпорен сад.
  4. Моцарелата ја сечкаме на тенки парчиња и ја редиме врз сосот. Садот го ставаме во рерна, печеме 20 минути на 200 степени и го вадиме од рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: