Рецепти
Мисиркини шницли во ароматичен сос Ана Ристеска

Вкусен рецепт од мисиркини шницли кој можете да по послужите со тестенини по избор

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркина шницла(4 )

Доматен сос(300 Милилитри)

Босилек(1 Гранче)

Маринирани шампињони(50 Грама)

Феферонки(1 конзервирана )

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Моцарела сирење(150 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Мисиркините шницли ги посолуваме, ги пржиме на загреано масло во тава на оган и откако ќе поруменат од двете страни ги ставаме во огноотпорен сад. На преостанатата мрснотија во тавата ги пржиме шампињоните, промешуваме и го додаваме доматниот сос.
  2. Феферонката ситно ја сечкаме и ја додаваме во тавата. Го додаваме ориганото.
  3. Грнчето босилек го кинеме на парчиња и го додаваме во тавата. Ја додаваме и киселата павлака. Посолуваме, наросуваме мелен црн пипер, промешуваме и го додаваме сосот во огноотпорен сад.
  4. Моцарелата ја сечкаме на тенки парчиња и ја редиме врз сосот. Садот го ставаме во рерна, печеме 20 минути на 200 степени и го вадиме од рерна.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: