Рецепти
Млечна бајадера
Рецепт за вкусна домашна бајадера со бисквити и лешници
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Маргарин(250 Грама)
Шеќер(300 Грама)
Вода(150 Милилитри)
Црно чоколадо(50 Грама)
Мелени бисквити(150 Грама)
Мелени лешници(150 Грама)
Млеко во прав(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Црн дел: маргаринот (125 г), шеќерот (100 г), водата (100 мл) и чоколадото се загреваат за да се хомогенизираат во една смеса и потоа се додаваат бисквитите и лешниците. Се меша убаво и целата смеса се става на фолија во тепсија и се изедначува.
- Бел дел: водата (50 мл) и шеќерот (200 г) се загреваат и провриваат за да се добие шербет.
- Маргаринот (125 г) се мати со миксер и во него се додава млекото во прав. Потоа полека се додева и шербетот и се мати.
- Така приготвената смеса се истура веднаш врз црниот дел.
- Бајадерата одозгора се можете да ја украсите со рендано чоколадо.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во