Рецепти
Млечна бајадера Ана Ристеска

Рецепт за вкусна домашна бајадера со бисквити и лешници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(250 Грама)

Шеќер(300 Грама)

Вода(150 Милилитри)

Црно чоколадо(50 Грама)

Мелени бисквити(150 Грама)

Мелени лешници(150 Грама)

Млеко во прав(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Црн дел: маргаринот (125 г), шеќерот (100 г), водата (100 мл) и чоколадото се загреваат за да се хомогенизираат во една смеса и потоа се додаваат бисквитите и лешниците. Се меша убаво и целата смеса се става на фолија во тепсија и се изедначува.
  2. Бел дел: водата (50 мл) и шеќерот (200 г) се загреваат и провриваат за да се добие шербет.
  3. Маргаринот (125 г) се мати со миксер и во него се додава млекото во прав. Потоа полека се додева и шербетот и се мати.
  4. Така приготвената смеса се истура веднаш врз црниот дел.
  5. Бајадерата одозгора се можете да ја украсите со рендано чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: