Рецепти
Млечна бајадера Ана Ристеска

Рецепт за вкусна домашна бајадера со бисквити и лешници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(250 Грама)

Шеќер(300 Грама)

Вода(150 Милилитри)

Црно чоколадо(50 Грама)

Мелени бисквити(150 Грама)

Мелени лешници(150 Грама)

Млеко во прав(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Црн дел: маргаринот (125 г), шеќерот (100 г), водата (100 мл) и чоколадото се загреваат за да се хомогенизираат во една смеса и потоа се додаваат бисквитите и лешниците. Се меша убаво и целата смеса се става на фолија во тепсија и се изедначува.
  2. Бел дел: водата (50 мл) и шеќерот (200 г) се загреваат и провриваат за да се добие шербет.
  3. Маргаринот (125 г) се мати со миксер и во него се додава млекото во прав. Потоа полека се додева и шербетот и се мати.
  4. Така приготвената смеса се истура веднаш врз црниот дел.
  5. Бајадерата одозгора се можете да ја украсите со рендано чоколадо.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: