Рецепти
Модар патлиџан зимница Ана Ѓорова

Ароматични модри патлиџани во оцет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На измиените модри патлиџани отстранете им го врвот, исечете ги по желба и варете ги во многу солен оцет. Кога ќе бидат полусварени, додајте им рендано морско оревче по желба, каранфилче и неколку зрна црн пипер.
  2. Сварените модри патлиџани добро исцедете ги и редете ги во чисти големи тегли, но не до горе-оставете малку простор и налејте ги со маслиново масло. Додајте цимет и уште каранфилче по желба.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: