Рецепти
Мрзлива палачинка со мармалад Ана Ѓорова

Печена палачинка во рерна со мармалад од кајсии

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Јајцата се матат во длабок сад со миксер и во нив се додаваат млекото и брашното.
  2. Тавчето намастено со масло се става во рерна да се загрее.
  3. Откако ќе се загрее се вади тавчето и се става смесата, па повторно се става во рерна да се пече додека зарумени.
  4. Откако палачиката убаво ќе зарумени, се вади тавчето од рерна, палачинката се мачка со мармалад по желба, се витка и се враќа повторно во рерна да се допече.
  5. Готовата палачинка се наросува со шеќер во прав или со мелени ореви и се декорира со чоколаден прелив, па се сече на парчиња како ролат.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: