Рецепти
Мрзлива палачинка со мармалад
Печена палачинка во рерна со мармалад од кајсии
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Јајцата се матат во длабок сад со миксер и во нив се додаваат млекото и брашното.
- Тавчето намастено со масло се става во рерна да се загрее.
- Откако ќе се загрее се вади тавчето и се става смесата, па повторно се става во рерна да се пече додека зарумени.
- Откако палачиката убаво ќе зарумени, се вади тавчето од рерна, палачинката се мачка со мармалад по желба, се витка и се враќа повторно во рерна да се допече.
- Готовата палачинка се наросува со шеќер во прав или со мелени ореви и се декорира со чоколаден прелив, па се сече на парчиња како ролат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во