Рецепти
Мрзлива палачинка со мармалад Ана Ѓорова

Печена палачинка во рерна со мармалад од кајсии

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Јајцата се матат во длабок сад со миксер и во нив се додаваат млекото и брашното.
  2. Тавчето намастено со масло се става во рерна да се загрее.
  3. Откако ќе се загрее се вади тавчето и се става смесата, па повторно се става во рерна да се пече додека зарумени.
  4. Откако палачиката убаво ќе зарумени, се вади тавчето од рерна, палачинката се мачка со мармалад по желба, се витка и се враќа повторно во рерна да се допече.
  5. Готовата палачинка се наросува со шеќер во прав или со мелени ореви и се декорира со чоколаден прелив, па се сече на парчиња како ролат.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: