Рецепти
Мус од манго Ана Ѓорова

Свежиот плод на мангото е богат извор на калиум кој е важна компонента на клеточните течности и помага за контрола на срцето и крвниот притисок. Плодот е и одличен извор на витамин А и флавоноиди погодни за здравјето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Желатин(1 Кафена лажица)

Вода(2 Супени лажици)

Манго(125 Грама)

Шеќер(2 Супени лажици)

Хопла(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Ставете го желатинот во 1 супена лажица вода.
  2. Во сад ставете 1 супена лажица вода и кога ќе зоврие додајте ја во желатинот додека не се стопи.
  3. Исечкајте го на ситни парчиња мангото и ставете го во блендер заедно со стопениот желатин. Убаво изблендирајте и додајте шеќер по желба.
  4. Во друг сад ставете 2 супени лажици шеќер и хопла и матете со миксер. Постепено додавајте ја смесата од блендерот во шлагот и убаво соединете. Добиената смеса поделете ја во модли или во посебни садови и ставете во фрижидер неколку часа.  Послужете и декорирајте со свежи парчиња манго и листови нане.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: