Рецепти
Мус од манго Ана Ѓорова

Свежиот плод на мангото е богат извор на калиум кој е важна компонента на клеточните течности и помага за контрола на срцето и крвниот притисок. Плодот е и одличен извор на витамин А и флавоноиди погодни за здравјето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Желатин(1 Кафена лажица)

Вода(2 Супени лажици)

Манго(125 Грама)

Шеќер(2 Супени лажици)

Хопла(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Ставете го желатинот во 1 супена лажица вода.
  2. Во сад ставете 1 супена лажица вода и кога ќе зоврие додајте ја во желатинот додека не се стопи.
  3. Исечкајте го на ситни парчиња мангото и ставете го во блендер заедно со стопениот желатин. Убаво изблендирајте и додајте шеќер по желба.
  4. Во друг сад ставете 2 супени лажици шеќер и хопла и матете со миксер. Постепено додавајте ја смесата од блендерот во шлагот и убаво соединете. Добиената смеса поделете ја во модли или во посебни садови и ставете во фрижидер неколку часа.  Послужете и декорирајте со свежи парчиња манго и листови нане.
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Расолница
Чај со брусница и зачини
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Сок (сируп) од бозел
Смути од ѓумбир и круши
Смути од круши и ванила
Есенско смути
Овесно смути со кафе
Смути со киви и шумско овошје
Домашен ликер од калинки
Шејк со јаболко
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума
Сок од моркови и ѓумбир
Смути од тиква
Смути од грозје
Сок од јаболко
Смути со смокви
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Смути со малини
Смути со праски
Шејк од краставици
Овошно фрапе
Коктел виски соур

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: