Рецепти
Мусака од домати без месо Ана Ѓорова

Послужете ја топла со кисело млеко и уживајте во вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Излупете ги модрите патлиџани, исечете ги на тркалца, посолете ги и оставете ги да стојат половина час натопени во вода.
  2. Во меѓувреме пропржете го сечканиот кромид, па додајте ги сечканите пиперки, исечканите и излупени црвени домати, три јајца, млекото, масло, бибер, сол и сечкан магдонос.
  3. Во тавче наредете го исцедениот модар патлиџан во неколку реда, а помеѓу него ставете од подготвената смеса.
  4. Сето ова се пече во загреана рерна додека добие златножолта боја, се јаде додека е топло, а како додаток се служи кисело млеко.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: