Рецепти
Мусака со шампињони Ана Ѓорова

Поинаков рецепт за мусака во вкусна, вегетаријанска варијанта со печурки и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(750 Грама)

Свежи шампињони(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Павлака(200 Милилитри)

Жолчка од јајце(2 )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сушен зеленчук(1 Кафена лажица)

Сув магдонос(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирот сварете го со лушпа, па потоа излупете го и исечкајте го на кругови.
  2. На загреано масло додајте ситно исечкан лук, малку оставете го да се испржи и додајте ги исечканите шампињоњи на кругови. Кога печурките ќе омекнат, посолете ги, додајте им сушен зеленчук, бибер и магдонос.
  3. Во подмачкан плех редете ред компири ред шампињони. Последниот ред треба да биде компир.
  4. Жолчките од јајца и павлаката измешајте ги, прелијте ја мусаката и печете во загреана рерна додека убаво зарумени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: