Рецепти
Мусака со шампињони Ана Ѓорова

Поинаков рецепт за мусака во вкусна, вегетаријанска варијанта со печурки и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(750 Грама)

Свежи шампињони(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Павлака(200 Милилитри)

Жолчка од јајце(2 )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сушен зеленчук(1 Кафена лажица)

Сув магдонос(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирот сварете го со лушпа, па потоа излупете го и исечкајте го на кругови.
  2. На загреано масло додајте ситно исечкан лук, малку оставете го да се испржи и додајте ги исечканите шампињоњи на кругови. Кога печурките ќе омекнат, посолете ги, додајте им сушен зеленчук, бибер и магдонос.
  3. Во подмачкан плех редете ред компири ред шампињони. Последниот ред треба да биде компир.
  4. Жолчките од јајца и павлаката измешајте ги, прелијте ја мусаката и печете во загреана рерна додека убаво зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: