Рецепти
Мусака со шампињони Ана Ѓорова

Поинаков рецепт за мусака во вкусна, вегетаријанска варијанта со печурки и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(750 Грама)

Свежи шампињони(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Павлака(200 Милилитри)

Жолчка од јајце(2 )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сушен зеленчук(1 Кафена лажица)

Сув магдонос(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирот сварете го со лушпа, па потоа излупете го и исечкајте го на кругови.
  2. На загреано масло додајте ситно исечкан лук, малку оставете го да се испржи и додајте ги исечканите шампињоњи на кругови. Кога печурките ќе омекнат, посолете ги, додајте им сушен зеленчук, бибер и магдонос.
  3. Во подмачкан плех редете ред компири ред шампињони. Последниот ред треба да биде компир.
  4. Жолчките од јајца и павлаката измешајте ги, прелијте ја мусаката и печете во загреана рерна додека убаво зарумени.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: